הסרת פרחים שסיימו לפרוח כדי לשמור על צמח הפיטוניה

השאלה:

שלום,

אני סטודנט בחוג למדעי הצמח בפקולטה לחקלאות.

למדנו בקורס העוסק בפריחה, שניתן לגדל פיטוניה במשך שנים אם מסירים את הפרחים לאחר שהם סיימו לפרוח. אם לא מבצעים זאת הצמח יראה לא טוב עד התנוונות.

האם מותר בשנת שמיטה להסיר פרחים שסיימו לפרוח כדי לשמור על הצמח?

במידה ומותר מה היחס (הסרת פרחים) לגבי צמחי נוי אחרים?

תודה רבה, עומרי.

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | תמוז תשע"ד

בס"ד

שלום וברכה,

בררתי אצל האגרונום מטעם המכון ולדעתו אכן אם לא יסירו את הפריחה לא תהיה פריחה יתירה בפעם הבאה, אך הצמח לא יתנוון ולכן אין זה נכון להגדיר שההסרה היא למניעת נזק מהותי בצמח. וההדרכה היא שאין לעשות פעולה זו בשנת השמיטה

בברכה,

אברהם סוחובולסקי

מכון התורה הארץ