דישון פרדס צעיר בשמיטה- האם ניתן לתת את מלוא מנת הדשן השנתית הרגילה או להפחית

השאלה:

בס"ד בשנת השמיטה.

מה הנוהג לדישון פרדס צעיר (נטיעה 2012 ונטיעה 2013)- האם ניתן לתת את מלוא מנת הדשן השנתית הרגילה או להפחית את מנות הדשן?

תודה לתשובה מהירה,

אבי

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | אלול תשע"ד

בס"ד

שלום,

הואיל והפרדס צעיר (בתוך שנות ערלה) כל המלאכות הינם רק לקיום החיזוק העץ לקראת שנים הבאות לכן מלאכת דישון לאוקמי אילנא מותרת.

דהינו אם ללא דישון זה תידחה כניסת המטע לניבה זמן רב או שתיגרם פחיתה גדולה ליבול השנים הבאות  או המטע יפסיד מערכו הכלכלי, מותר לדשן בכמות גדולה מן הכמות שדרושה לקיום העץ.

בכל מקרה עדיף שהדישון יעשה ע"י מערכת ההשקיה.

(כדאי לעיין עוד במדריך שמיטה לחקלאים פרק כג - טיפול במטעים צעירים בשמיטה)

בברכה ,

אברהם סוחובולסקי