שמן שביעית וזני תרנגולות

השאלה:

יש לי שתי שאלות: אהלן:) א. האם מותר להשתמש בשמן זית מקדושת שביעית להכנת סבונים ומוצרי קוסמטיקה?(הזיתים היו מעצים הפקר) ב. איזה מבין הזנים של התרנגולות כשרים? אורפינגטון, אורקנה, פבארול, משי, פולניות, ויינדוט אלה הזנים.. הבנתי שיש זן אחד לא כשר

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"א כסלו תשפ"ג 14:57

ב"ה

שלום וברכה

לגבי השמן, אין להשתמש בשמן זית לצורך קוסמטיקה מכיוון שמפסידים אותו מאכילה, ובשמיטה יש כלל, שמה שמיועד לאכילה אסור לעשות ממנו רפואה או משחה (גם אם בכל השנים יש כאלו שמכינים כך סבונים).

לגבי התרנגולות משי לא כשר מכיוון שיש לו אצבע אחת נוספת מאחור, הדבר נחשב לשינוי, ואין לאכול את בשרו. לגבי השאר, אלו זנים שאינם מוכרים כל כך (אני מבין שמדובר בזני נוי)

שלח לי תמונות בבקשה לווטסאפ 0526071159

בברכה

דוד