שמירת שמיטה בימינו

השאלה:

לפי מה שלמדתי, מטרתה של השמיטה לחזק את האמונה בה’, לחזק את השוויון בני האנשים וכד’.
כיצד באה לידי ביטוי השמיטה בימינו, כאשר רוב העם (כמעט כולו) אינם עובדי אדמה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

טעמי מצוות אינם משפיעים דינית, וכידוע לשמיטה נאמרו טעמים רבים (עייני בספר במעגלי השביעית (מדרשת הגולן), "השמיטה וטעמיה" הרב ניסים אלקים, שמיטה תדריך למודי - הרב מנחם בורנשטיין. ועוד ספרים שעוסקים בשאלת טעמי המצווה והשפעתם המעשית.
גם כיום אפשר לבטא את קדושת הארץ והפירות (דבר שרוב הציבור יכול להתקל בו), וא"כ כדאי אולי להדגיש יותר טעמים אלו מאשר טעמי החקלאים, אבל לעולם צריך לדעת שהטעמים אינם עיקר המצווה.