שמיטה

השאלה: שלום רב, לקראת שנת השמיטה, אני מתכנן לגזום את כל השיחים אצלי במרפסת הפתוחה (קומה 5). יש לי בין היתר שיח יסמין ושיח יערת הדבש. האם מותר לדחות בכוונה את הגיזום לערב סוכות, כדי להשתמש בענפים שאני גוזם לטובת סכך? תודה רבה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ג' אלול תשפ"א 12:21

שלום וברכה

מותר עקרונית לגזום סכך גם בערב סוכות. במקרה שלך הגיזום נעשה גם לתועלת הצמח כחלק מעיצוב / תיחזוק הצמחים וזו בהחלט בעיה. אינני יודע מה מצב הצמחים עליהם אתה מדבר ומה המטרה המדויקת של הגיזום.

בברכה

מוטי שומרון