שמיטה

השאלה:

שלום 1) יש לי צמח גדול ומשתרש שנופל על צמח קטן זוחל ואני גוזם את הצמח הגדול אחת לחודש בערך על מנת שלא יחנוק את הצמח הקטן האם מותר לי בשמיטה לשים יריעה או קרש שיגביל וימנע מהצמח הגדול להתפשט כפתרון קבוע ? 2) האם יש איזה כלל אצבע לגבי ההשקיה? אני לא נמצא בגינות כל יום ולא יכול לדעת בכל זמן נתון מה מצבם . איך אדע בכמה אני צריך להוריד את ההשקיה אם בכלל. 3) בגינה שבה אני משקה צמחים אם דרישות מים שונות אני מגיע כבר כיום למצב שצמח אחד בקושי שורד ולידו צמח אחד משגשג מאוד. האם מותר לי להמשיך להשקות ככה על מנת שלא יגרם נזק לצמח המפונק. במידה ולא אם מותר לי להוסיף טפטפות לצמחים המפונקים? 4) כשהכנתי גינה לשמיטה שמתי לב שיש עצים שלא מחוברים לתומכות ושאין להם הגנה ראויה . האם מותר לי לבצע את זה בשמיטה? העצים כרגע חלקם ממש נפולים על הצד. תודה מראש

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ו' תשרי תשפ"ב 10:57

שלום וברכה

1. כן

2. ו 3 רצוי לדייק בהשקיה ( גם ללא קשר לשמיטה). בכל אופן צריך להשקות לפי הצמח בעל צריכת המים המירבית. מותר להוסיף טפטפות בשמיטה כדי לדייק בהשקיה.

4. באם עלול להיגרם נזק משמעותי לעצים, מותר לבצע את מה שנדרש .

מוטי שומרון