שמיטה

השאלה: שלום הרב, יש לי כמה שאלות לגבי השימוש בשמנים אתריים ובצמחי מרפא בשנת השמיטה: -אם יש שמנים אתרים כמו לבנדר, עץ התה, חוחובה, ופרח הקמומיל בשמפו, האם מותר לקנות את המוצר ולהשתמש בו בשנת השמיטה? באופן כללי, האם יש בעיה עם השימוש בשמפו שיש בו תערובות של שמנים אתריים שאולי יש בהם קדושת שביעית? -האם מותר ליטול מרווה מרושתת כתוסף מזון (בקפסולות או כשמן לבדו)? האם הוא גדל בארץ ואם כן, האם יש לו קדושת שביעית? -האם יש קדושת שביעית באלו וורה שהשימוש בו זה להרגעת העור? - הסיכה בשמן רימונים לצורך קוסמטי, מתי חלה עליו קדושת שביעית השנה? - האם יש קדושת שביעית בשמן שקדים לצורך סיכה (כדי שיהיה בסיס לסוך בו שמנים אתריים על העור)? - האם יש בעיה עם השימוש בצמחי מרפא לצורך הומיאופתיה? תודה רבה על כל ההתייחסות ולתשובות.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ה אלול תשפ"א 14:57

שלום וברכה

לגבי שמנים אתריים. סביר שהחומרים מגיעים מחו"ל ואין בהם קדושת שביעית. בכל מקרה סיכה מותרת.

מרווה מרושתת גדלה בארץ. אני מעריך שהקפסולות לתוסף מזון מיובאות מחו"ל. השימוש מותר.

אין קדושת שביעית באלוורה.

קדושת שביעית ברימונים תהיה רק בסתיו של השביעית.

שמן שקדים מותר לשימוש, אך לבטל אותו בחומרים נוספים אסור.

בצמחי מרפא אין קדושת שביעית, אלא אם מדובר בצמחים שמקובל לאכלם.

בברכת שנה טובה

מוטי שומרון