שמיטה

השאלה: שלום רב על השיש במטבח מונח עציץ ובו פיטוס ועוד מטפס ,על יד הכיור. העציץ מפלסטיקבעל חור נקוב ו הינו מנותק מהקרקע ומונח בתוך עציץ אטום אשר אין מגע אפילו בשיש. בעת שטיפת הכלים הונחו על ידי זרעים ואלו גדלו ביניהם זיהיתי את עץ האבוקדו הטרי שגדל לו. האם מכיוון וגדל בעציץ מנותק מהקרקע אשר הנקב מכוסה בעציץ אחר האם יינתן אישור למה שנבט בעציץ זה בשנת השמיטה ?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ד' תשרי תשפ"ג 13:29

מותר לשתול את האבוקדו בגינה . השנה הראשונה למנין ערלה תהיה תשפ"ג.