שימוש במנוי של אוצר הארץ למוצרים שאינם קדושים בקדושת שביעית

השאלה: מנויה לאוצר הארץ שואלת איך זה מסתדר מבחינה הלכתית לקנות דרך המנוי מוצרים נוספים בחנות חוץ מהפירות והירקות הקדושים - רוצה להבין

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | י"ב טבת תשפ"ב 14:08

ב"ה

שלום וברכה

מי שמנוי באוצר הארץ רשאי להשתמש במנוי לכל הדברים שהוא קונה באותה חנות. כיוון שגם כשהוא משלם לאוצר הארץ הוא אינו משלם עבור הפירות אלא עבור ההוצאות של החקלאי של בית הדין ושל הספקים. כי אסור לשלם עבור פירות הקדושים בקדושת שביעית, כי זה יהיה מסחר בפירות שביעית.

לכן, מבחינה הלכתית אם בעל החנות עשה הסכם עם בית הדין של אוצר הארץ שהוא יגבה ממך את ההוצאות עבור הפירות והירקות הקדושים יחד עם המוצרים שאינם קדושים. ולאחר מכן הוא ישלם לספקים/ לבית הדין וכדו' את מה שהוא צריך, ועבור שאר המוצרים שאינם קדושים ממך הוא משאיר אצלו.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב