שימוש בזרעים מפירות שביעית

השאלה: בנושא זרעי שמיטה: בהמשך לשאלה קודמת, זרעי תמרים אינם ראויים למאכל אדם אבל נאכלים ע"י חמור. האם אפשר לזרעם אחרי השמיטה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד תשרי תשע"ו 8:59

בס"ד

כל מאכל בהמה יש בו קדושת שביעית ואין לזרוע אותם.  אך הגדרת "מאכל בהמה" הוא שאכן 'עומד' ולמאכל בהמה (כגון שיש לו בהמות או חמוא שרגיל ליתן לו את הזרעים ההלו למאכל) ולא כל 'שראוי' למאכל בהמה.  וכן אם אין לך חמורים או אינך רגיל ליתן זרעים או לאכילת בהמה וחמור, אף שאולי ראוי למאכל בהמה, אין בהם קדושת שביעית ומותר לזרוע גרעים אילו.