שיחי בר שאין דרך לזורעם כחמצוצים'' או ''חמציץ נטוי'' ובדרך כלל ילדים קוטפים אותם ואוכלים אותם.האם חל עליהם איסור ספיחין?

השאלה:

בס''ד שלום וברכה. רציתי לשאול לגבי דין ספיחים. ישנן שיחים שגדלים לבד בלי שזרעו אותם, והם נקראים בפי העם ''חמצוצים'' או ''חמציץ נטוי'' בשפה המקצועית. הגבעולים חמוצים, ובדרך כלל ילדים קוטפים אותם ואוכלים אותם. מעולם לא ראיתי שמוכרים כזה דבר בשוק או בחנות. האם יש איסור ספיחים על אכילתם? תודה רבה. אביאל.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ו אדר תשפ"ב 15:48

שלום

עשבי בר שאין דרך לזורעם אין עליהם איסור ספיחין  , שהרי אין חשש שמא יזע אותם בשביעית ולכן מותר לאוכלם וכן נפסק ברמב"ם הלכות שמיטה ויובל פרק ד הלכה ג
הא למדת שאין אוכלין מפירות שביעית אלא פירות האילנות והעשבים שאין זורעין אותם רוב האדם כגון הפיגם והירבוזין השוטים וכל כיוצא בהן, אבל הירקות שדרך רוב האדם לזורעם בגנות ומיני תבואה וקטניות כל הצומח מהן אסור מדבריהם והמלקטן מכין אותו מכת מרדות.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי