שיווק "אוצר הארץ" האם קדוש בקדושת שביעית

השאלה: האם כל הירקות שמשווקים כיום ב"אוצר הארץ" צריך להקפיד בהם על קדושת שביעית או שמא יש ירקות שכבר לא קדושים בקדושת שביעית? מהם?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"א אב תשע"ה 9:01

רוב רובם של הירקות אין בהם קדושת שביעית , אלא הם ירקות שגדלו בגבולות עולי מצרים ונזרעו בשמיטה לאחר שנעשה היתר מכירה (מעלתם שאין על גידולי אילו לכל הדעות ואף למי שלא סומך על היתר מכיררה איסור ספיחין).

פירות האילן המשווקים עכשיו בתקופת הקייץ, כולם הם מפירות שגדלו במטעים ששמו על קדושת שביעית ומשווקים ע"י אוצר בית הדין ויש בהם קדושת שביעית.

למעשה על הארגזים שכתוב עליהם "עולי מצרים" אין קדושת שביעית על הארגזים שכתוב עליהם "אוצר בית דין" יש לנהוג 'דושת שביעית.