תפו"א שנלקחו משדה

השאלה:

שלום לרב.

חבר שלי קיבל מגיסו תפוחי אדמה. התפוחי אדמה נלקחו משדה שלטענת הגיס כבר לקחו ממנה את התפוחי אדמה והוא ליקט את מה שנשאר. לא ידוע של מי השדה. האם מותר לחבר שלי לאכול את התפוחי אדמה? אני שואל הן מצד גזל והן מצד חיוב בתרומות ומעשרות. יש לציין שמדובר בשנת שמיטה.

תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד
שלום וברכת ד'

גדלו תפו"א במקום שלא ידוע אם עשו בו התר מכירה או לא: א. מדין גזל בד"כ הבעלים מפקירים את מה שנשאר באדמה כך שאין בכך גזל. ב. מדיני שביעית, אמנם יש רוב אדמות מכורות אבל אם יש מי שיודע מהיכן התפו"א אפשר לבדוק באינטרנט באתר משרד הדתות האם המגדל מכר את הקרקע לגוי.

בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ