שתילה בבריכה בשמיטה

השאלה:

יש לי בריכת נוי. יש לה תחתית מבטון, ועליה יריעה של PVC ובתוך היריעה יש 2000 ליטר מים (בריכת נוי ודגים). המים מנותקים לחלוטין מהאדמה. האם מותר לי לשים בתוך הבריכה בשנת שמיטה שתילים שרק גדלים בתוך מים, השטילים יושבים בתוך עציץ מיוחד לבריכות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

שאלת גדולי הידרופוניקס כבר נדונה בעבר, כאשר יש מתירים בעציץ שאינו נקוב ויש אוסרים מדרבנן, ומכיוון שהגר"ש ישראלי זצ"ל אסר נראה שאין להקל אלא כשיש כסוי על מקום הגידול.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי.