שנת שמיטה וזריעה

השאלה:

אני תמנייה, (אם זה חשוב). וקיבלנו זרעים של פרחים ושל מאכלים, למיטב הבנתי אם אני שותלת בכלי סגור שלא מתחבר לאדמה זרעים לנוי אז הדבר מותר.

האם אני יכולה בכלי שאינו מתחבר לאדמה לזרוע גם דברי מאכל? ועוד שאלה, האם אחרי השנת שמיטה אני יכולה להעביר את מה ששתלתי לאדמה?

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

הזריעה בכלי סגור שאינו מחובר לאדמה אפשרי הלכתית רק בבית, אם העציץ שאינו נקוב עומד בחוץ אין לשתול בו. גם השתילה בעציץ שאינו נקוב בבית לכתחילה אנו משתדלים להמנע, אבל אם זה חשוב או הפסד כספי של הזרעים וכדו' אפשר לשתול בבית. כאשר הדבר חשוב אפשר להתיר גם דברי מאכל. לאחר השמיטה אפשר להעביר לאדמה.