הרב יהודה הלוי עמיחי

השאלה:

הנני עובד בחברת ביוטכנולוגיה בתחום החקלאות, החברה מבצעת ניסויי שדה. מה הבעיות ההלכתיות שיכולות לקרות ומה אוכל לעשות כדי שחברי לא ייכשלו באיסור שמיטה?

התשובה

|

ניסויים בשביעית לא התירו אלא במקום שאין מגדלים בו כגון בחול או במיני גללים (רמב"ם הל' שמיטה ויובל פ"א ה"ו). ועל כן הדרך הטובה ביותר היא לעשות את הניסויים בבית ובמצע מנותק, אפשר לעשות זאת בקל. פרטים על הסידור הזה של מצע מנותק וסוגיו תוכל למצוא בספר קטיף שביעית (אפשר לרכוש בטל. 086847325).

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי