שמיטה ויבול נכרי

השאלה: בס"ד
שלום לרב!!

ברצוני לשאול שתי שאלות:

1:אנחנו קונים פירות וירקות מחנות שמיבאת יבול מחו"ל האם זה טוב מה שאנחנו נוהגים ? והאם זה יותר טוב מהיתר מכירה?

2.אם יש גוי שיש לו בבעלותו שדה בארץ מותר לקנות ממנו ירקות או שזה כמו היתר מכירה?

בתודה אביאל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 7:27:53 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אין חנות כזאת, תבדוק טוב את מה שנאמר לך, כמדומני יש כאן אי הבנה או הטעיה.
2. כפי שאמרתי בתשובה 1. יש כאן איזה בלבול, ועל כן אינני יכול לדון על היחס כלפי היתר מכירה.
3. מותר לקנות מנכרי בארץ, אבל אין זה ראוי לחזק את ישיבת הנכרים בארץ ישראל, עלינו לחזק את החקלאים היהודים שומרי תורה ומצות, כדאי לקנות באוצר הארץ.