שמיטה במטבח

השאלה:

בס"ד

כבוד הרב שלום.

רציתי לשאול מספר שאלות לגבי שמיטה במטבח:
1.כשאני בודקת האם השאריות שלי ראויות למאכל ומקומן במיכל שמיטה או לא- אני בודקת לפי מאכל אדם או לפי מאכל בהמה? מה שמים במיכל שמיטה ומה בפח רגיל?
2.קליפות של תפוחי אדמה- מה מקומן? מדוע?
3.לאחר כמה זמן אני צריכה להחליף שקית במיכל שמיטה? יום או יומיים?
4.האם אסור לי לערבב מינים שונים באותה שקית?

כבוד הרב, אני מדריכה קבוצות שונות על הנושא הזה, ולכן אני אשמח לכל הדעות לגבי כל שאלה. (אשכנזים, ספרדים, תמנים. מחמירים, מקלים. וכו.)

תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. אפשר להניח במיכל האשפה שאריות שאינן ראויות לאכילה ואין אדם מקפיד עליהם. העיקר זה הגודל, דהיינו דברים קטנים ופעוטים שאין אנשים אוכלים אפשר לזרוק רגיל, אבל דברים גדולים וחשובים כדאי להניח בפח שביעית.
2. כדאי לעטוף בשקית (נייר או ניילון) ויש מחמירים בשתי שקיות ולהניח בפח הרגיל.
3. כשאת רואה מעט רקבון או עובש וכדו'
4. אפשר לערבב מינים שונים, אפשר גם לערבב דברים שיש בהם קדושה עם דברים שאין בהם קדושה, ובלבד שלא יהיה דבר אחד מקולקל יותר מהשני, דהיינו אם יש מין אחד שמעלה עובש או רקבון אין להניח לידו דבר שהוא בר אכילה. אבל אפשר לעטוף את הדבר הנוסף ולהניח בפח.

שבוע טוב
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום.