שימוש בעציץ בשמיטה

השאלה:

האם יש דרך להוציא מהבית עציץ החוצה/למרפסת, ומה מותר לעשות לעציץ בבית, (לא נקוב). הבית בקומה שניה: האם מותר לתלוש עשבים שוטים/צמחים לא רצויים מעציץ, והאם מותר להניח עציץ על אדן החלון מבחוץ, ומה דינו אם הונח בדיעבד?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

לכתחילה אין להוציא עציץ החוצה, ובייחוד לא באופן קבוע. בבית אפשר לטפל בעציץ כמעט כל הפעולות מלבד שתילה וכדו' אבל הוצאת עלים יבשים או הדליה אפשר. לכתחילה אין להניח עציץ נקוב מעל אדן החלון, ואם כבר הונח אין חובה להעבירו, אולם הטיפול בו הוא רק להצלתו ולא לפתוחו ושכלולו.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי