שדה המושכר ליהודי למשך זמן ארוך

השאלה:

בשנה האחרונה השכרתי את השטח החקלאי לאדם יהודי (שאינו דתי ואינו מוכן לחתום על היתר מכירה) למשך 25 שנה וברור לי שהוא יעבוד גם בשמיטה. האם לחתום על הסכם מכירה אפילו בלעדיו או אולי למכור לו את השדה בהתניה שאוכל לחזור בי אחרי שנת השמיטה או שיש פתרון אחר? מה הדבר הכי נכון לעשות?

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו
בס"ד
שלום וברכת ד'
מבחינה הלכתית אין צורך כיוון שאתה השכרת את השדה. וכבר פסק הגרש"ז אוירבעך זצ"ל שבמקרה כזה האחריות היא על השוכר. אולם מכיוון שהיו שחששו אפשר לעשות מכירה לחומרא אבל אין חיוב.
שבת שלום הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ