קדושת שביעית בבננה וסלק

השאלה:

האם יש קדושת שביעית בקליפות בננה? והאם זה משנה אם אנו גרים בישוב שבחלקו הוא חקלאי שיש בו רפתות וכדו’? האם אפשר לעשות סלט מסלק חי לא מבושל?

תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו
בס"ד
שלום וברכת ד'
א. בקליפת בננה אין קדושת שביעית, אולם אם יש רגילות להשתמש בקליפה למאכל בהמה, ויש בהמה באזור - יש לתת בהמה. אם אין בהמה באזור אין חובה לחפש ואפשר לשים בפח כשהוא עטוף לפחות בכיסוי אחד.
ב. לדעתי אם יש רבים שעושים כן, והוא מאכל שמופיע במסעדות ומלונות א"כ הרי זה כדרכו ומותר.
בברכת התרה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום - שבי דרום