עציצים בפרגולה בשנת שמיטה

השאלה:

תחביבי האהוב מאוד הוא לגדל צמחי בית ולרבותם. יש לי פרגולה מרוצפת וגבוהה מן אדמת הגינה בכ-20 ס"מ. הפרגולה מקורה היטב בלוחות פלסטיק בצבע חלב.

הייתי רוצה לקבל מהרב הדרכה כיצד אני יכול להמשיך לטפל בעציצים שלי אך כמובן גם לשמור את שנת השמיטה. עלי לציין שהעציצים נמצאים בחורף תמיד בבית ומהאביב בפרגולה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

א. יש להניח על הרצפה ניתוק של ניילון על כל אזור הפרגולה.
ב. צריך לבדוק שיש בגג הפרגולה פלסטיק מלא.
ג. יש לבדוק שהעציצים בהם הנך מגדל הנקבים יהיו בסה"כ לא יותר מ 2.5 סמ"ר (כששה חורים של 0.8 מ"מ קוטר).
ד. יש להניח במרפסת מסביב לפרגולה דפנות בגובה 1 מטר. יכולים לעשות זאת מרשת וכדו'.
ה. במלוי כל התנאים דלעיל אפשר להמשיך לעבד את הגינה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי