ספיחין בבזיליקום

השאלה:

ליד מקומו של הבזיליקום שגדל בגינתי בשישית, בעציץ הסמוך, צמחו לקראת סוף השמיטה מספר גבעולי בזיליקום.
למיטב ידיעתי וניסיוני, ולאחר התייעצות עם בעל משתלה מנוסה, בזיליקום אינו צמח רב שנתי. הוא קמל לחלוטין בחורף ואינו מתחדש, פרט לזרעים שנופלים ממנו.
האם עלי לעקור את הגבעולים הרעננים מדין ספיחין ולהשאיר אותם להתייבש במקומם?
כמו כן לגבי נענע - הוא אמנם מוגדר כרב שנתי, אך בחורף הוא נרקב ומשחיר, ומחדש את עצמו לגמרי במקומות שונים ברחבי הגינה (צמח משתלט מאוד). האם קיים לגביו דיו ספיחין?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בזיליקום ברובו הוא רב שנתי (עיין ויקיפדיה ריחן),
השאלה שעומדת בפנינו כנראה היא על בזיל שגדל בתוך עציץ (כך הבנתי מהמכתב) ולא ברור כלל איסור ספיחין בעציץ (לא מפורט אם הוא נקוב או לא, אבל מוזכר שהוא בחצר), אבל יתר על כן כנראה השאלה היא כעת על ספיח של שביעית שיצא לשמינית א"כ יש לחכות עד חנוכה ולכאורה לאחר מכן אפשר להשתמש כדין ספיחי שביעית היוצאים לשמינית.