נטיעת עץ פרי עקור בשנת שמיטה

השאלה:

שלום וברכה,

אני מתגורר בבניין רב קומות חדש שרוב דייריו אינם דתיים (למרות שכולם אנשים ושכנים טובים).
הקבלן שבנה את הבניין, עקר עץ זית ממשרד המכירות שלו והדיירים ניצלו את המצב והעבירו אותו לגינה שלנו (שעדיין בחזקת הקבלן)
הגינה נמצאת על מצע טוף ומתחתיה יש חניון רכבים. (כלומר הגינה לכאורה נמצאת בתוך "אדנית" גדולה בלי קשר לאדמה)

מה דינו של עף זית זה?

תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

לא נכתב מה גודל הגינה, אני מתייחס כגינה גדולה שיש בה לפחות 330 מ"ק אדמה. במקרה כזה אין גדר של עציץ שאינו נקוב על הגג אלא כקרקע עצמה. על כן דין הנוטע בה שיעקר.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום - שבי דרום