יין בקדושת בשביעית בחוץ לארץ

השאלה:

קניתי בחוץ לארץ יין קדוש בקדושת שביעית מענבים שגדלו בעבר הירדן. במידה וקיימת בעיה להנות מפרות שביעית בחוץ לארץ, מה לעשות עם היין?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

יש לברר אם היין בכלל קדוש בקדושת שביעית. יש מקומות בעבר הירדן שאינם בגבולות עולי בבל, יש מחלוקת אם בגבולות עולי בבל יש בכלל קדושה וביעור, לא ברור שהענבים היו של יהודים בעבר הירדן וכו'.

אם ברור שהגיע אליך יין החייב בקדושת שביעית וביעור, היתה חובה לבערו בפסח תשס"ב. במקרה שאדם לא ביער את היין בפסח הרי שהיין נאסר אלא אם כן היה היין אצל אחר והוא מקבל כעת את היין שאז יכול גם כעת לבערו.
כמו כן ניתן להקל לאדם ששכח לבער בפסח ונזכר כעת, שיפקיר עכשיו.

הרב יהודה הלוי עמיחי