טיפול בסחלבים שמצבם לא טוב בשמיטה

השאלה:

ברשותי שני סחלבים הגדלים בעציצים נקובים ומצבם איננו טוב. האם מותר למסור אותם למשתלת סחלבים כדי שיאוששו אותם, יצויין כי במשתלה העציצים מונחים על שולחנות אם כי לא מדובר באנשים דתיים ולא נראה שהם מתעקשים על זה במידה וייוצר להם מחסור במקום.

וכן האם מותר לשתול את אחד הסחלבים מחדש בעציצו מאחר והוא נוטה ממנו החוצה, והאם מותר להכניס את העציצים הביתה מהגינה, וכן האם מותר להוריד עציץ מקומה גבוהה לקומת קרקע בתוך הבית?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

השאלה האם הטיפול במשתלה יהיה על פי ההלכה או לא, וכמו כן כיצד יוחזרו לתוך הקרקע הרי אין לשתול בשביעית. וכמו כן לשתול בעציץ צריך לברר האם העציץ הוא באותו מצב כמו המשתלה (גג וניתוק מהקרקע). ברגע שבאחד התנאים הוא שונה מהמצב במשתלה אין להעביר בשביעית.
מותר להוריד עציץ מהקומה הגבוהה לנמוכה, ויש שאסרו לקומת הקרקע. אפשר להניח מצע מנתק.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי