זיתים ללא הכשר

השאלה:

משפחתי יצאה לטייל בחול המועד, בטיול היה מסיק זיתים והם הביאו הביתה את הזיתים שהם מסקו. אני לא יודע אם הזיתים קדושים בקדושת שביעית או גדלו באסור בשביעית או היתר מכירה. על הקופסה מצוין רק הפרט שזה מקק"ל.
מה לעשות עם הזיתים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

כל הזיתים הנלקטים כעת הם קדושת שביעית. אמנם יש מקומות שקק"ל עשו היתר מכירה, ועל כן ראוי לנהוג בהם קדושת שביעית, ומאידך להפריש תרו"מ בלא ברכה שמא הם פירות נכרים (היתר מכירה) ולקיטת ישראל.
לגבי מלאכות בעץ, בד"כ בזיתים לא עושים כל מלאכה, ואין כל חשש, אבל אפילו אם עושים איזה מלאכה אנו פוסקים שנעבד לא אוסר את הפרי.