היתר מכירה ע"פ הרב גורן

השאלה:

אני הולך ע"פ פסיקת הרב גורן זצ"ל שפסק שתוקף ההיתר מכירה נחלש עם הקמת המדינה, ולכן פסק שהעבודות יעשו בחממות או גרמא וכו’. השאלה היא: האם עושים זאת כיום או שעובדים רגיל ע"פ הפוסקים שהתירו לגמרי? או שתלוי בחקלאי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

השאלה היא תלויה בחקלאי ובגידול. דהיינו יש גידולים שהם רק בחממות (עגבניות, מלפפון, פלפל בחורף) ויש גם בחממות וגם בחוץ (כנ"ל בקיץ), ויש שרק בחוץ (תפו"א, בטטות כרוב וכו'), לעניין גרמא רק קיבוצים דתיים יש שעושים גרמא. בכו"א קשה לדעת במדוייק את התשובה לשאלתך.

חודש טוב ומבורך
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום