היתר מכירה או יבול נוכרים

השאלה:

בדרך כלל אני מקפיד על כשרות מהדרין. בעבודה שלי, יש אפשרות להזמין אוכל ממסעדה בהכשר מהדרין או בהכשר רגיל. האם עדיף להזמין אוכל מהמסעדה בכשרות מהדרין  שמשתמשת בירקות מיבול נוכרים או מהמסעדה השניה שמתמשת בהיתר מכירה. (אפשר להזמין מנות דגים ללא בשר)?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בתקופה הקרובה נראה לי שעדיף לקנות מהיתר מכירה שהרי השאלה היא רק של קדושת שביעית, לאחר שיגיעו ירקות שנזרעו בשביעית, נ"ל שכדאי להשתדל לא לאכול ירקות אלו, אפשר לאכול ולשבוע סעודה אחת גם מדברים שאין בהם ירקות אלא חלבונים ופירות, ובשאר הסעודות אפשר לקנות מאוצר הארץ.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי