הבחנה בין ענבי מאכל לענבי יין- לעניין זמן קדושת שביעית.

השאלה:

שלום לרב.
הבנתי שמבחינה הלכתית, לעניין ענבים, הולכים בהם אחר שליש גידול כשלב הקובע את קדושתם, כדין תבואה וקטניות (רש"י, חזו"א).
בלוחות הזמנים לשמיטה המופצים (לדוג’, של ארגון "כושרות"), ישנה הבחנה בין ענבי מאכל (קדושתם החל מ- סוף אדר תשע"ה) לבין ענבי יין (קדושתם החל מ- תחילת תמוז תשע"ה).
מהי הסיבה להבחנה זו - האם קשורה היא לעניין שלב הגידול הקובע את קדושת השביעית בהם?
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

זה קשור לשעת הבצירה והופעת הענבים, בענבי מאכל הם מופיעים מוקדם יותר ובעלי הכרמים מרוויחים יותר ככל שהפרי מוקדם יותר. לעומת זאת בענבי יין יש לחכות לרמות סוכר והבשלה שונים, ואין צורך להקדים, לכן הם מגיעים בעונת הקיץ.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי