גרירת עציץ בשמיטה

השאלה:

ב"ה

שלום וברכה לכבוד הרב יהודה עמיחי שליט"א!

א. רציתי לשאול אם בשביעית מותר לגרור עציץ נקוב, נניח שהוא בחוץ, תחת כיפת השמים, ואני רוצה לגרור אותו שם [רק להזיזו ולא להכניס אותו למקום מקורה או למקום עם סוג קרקע אחר]. האם זה מותר כי אני לא מרים אותו אלא רק גורר אז אולי אפשר לומר שמעולם לא הפסקתי את היניקה שלו?

ב. ובאותו נושא, ראיתי שהגר"מ אליהו זצ"ל אומר שבשעת הצורך כשרוצים להעביר עציץ, במצבים מסוימים, יש לעוטפו בניילון. ואני שואל, סוף סוף כדי לעוטפו עלי להרימו מהקרקע אז בעצם "עקרתי" אותו!

אני מאד מודה לרב!
יה"ר שתהיינה בשורות טובות בעה"י לנו ולכל עם ישראל!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אפשר לגרור.
ב. הבעיה היא בהנחתו בחזרה על הקרקע, עצם העקירה לא נאסרה בשביעית.

כתיבה וחתימה טובה

הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום