גינת ירק בבית הספר בשמיטה

השאלה:

יש לי גינת ירק בבית ספר- מה דינה לקראת שנת שמיטה? לא את כל הירקות נספיק לזרוע ולשתול לפני ראש השנה, מה עוד שבמהלך השנה יש מחזורים נוספים של גידולים, האם ניתן למכור את הקרקע? כיצד עושים זאת? תודה, עליזה

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | אלול תשע"ד

ב"ה

לעליזה שלום וברכה,

אכן אי אפשר לבצע פעולות כאלו של שתילות וזריעות בלי לבצע "היתר מכירה" - אך צריך לפנות לוועדת השמיטה של הרבנות הראשית לישראל בבית יהב בירושלים, באמצעות טלפון וכדו', כי אינני יודע מה מדיניותם לגבי מכירת קרקעות של בתי ספר. כי בדרך כלל ההיתר נעשה רק כאשר מדובר בשיקולים ארציים של החזקת החקלאות של המדינה בשמיטה, בשונה מגינות נוי. שלגביהם המדיניות היא לא למכור.

בברכת התורה והארץ,

אהוד אחיטוב