ביעור פירות שביעית לאחר זמן הביעור

השאלה:

מצאתי פירות ויין שביעית בביתי לאחר זמן הביעור, האם מותר לאכלם? מה עלי לעשות איתם?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בעיקרון אם עבר זמן הביעור ולא ביער הפירות אסורים באכילה. אך יש לכך כמה סייגים:
א. אם הוא קנה או קיבל את הפירות או היין מאוצר בית דין לאחר שהגיע זמן הביעור – פטור מהביעור ומותר.
ב. אם הם הגיעו לידיו לפני זמן הביעור, ולא ביער בגלל אונס - הפירות מותרים ובלבד שיבער כעת דהיינו יפקיר אותם בפני שלושה אנשים (ואח"כ יכול לזכות בהם).
ג. אם היה שוגג או שכח אפשר להקל ג"כ כנ"ל, אך עדיף שאדם אחר יאכל את הפירות לאחר ההפקר.
ד. אם אתה מסופק אם ביערת את הפירות או היין - מותר לאחר שתפקיר בפני שלושה כנ"ל.

בברכת התורה והארץ,
הרב יואל פרידמן