אכילת פירות שביעית

השאלה:

דודתי שאינה שומרת מצוות הביאה לנו במתנה מספר לימונים ושסקים מהעץ שגדל בגינתה, יש לציין כי היא אינה מדשנת אותו או גוזמת אותו באופן מקצועי כלשהו אלא בדרך כלל משקה אותו בלבד.

האם מותר לנו לאכול את הפירות האלו, וכיצד לנהוג בהם כעת שהשנה היא שנת שמיטה?

למיטב זכרוני אחד הרעיונות של שנת שמיטה הוא להפקיר את הפירות, ואם אכן כך, לכאורה (לדעתי) לא אמורה להיות בעיה לזכות בהם מן ההפקר, הלא כן?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

דודתי שאינה שומרת מצוות הביאה לנו במתנה מספר לימונים ושסקים מהעץ שגדל בגינתה, יש לציין כי היא אינה מדשנת אותו או גוזמת אותו באופן מקצועי כלשהו אלא בדרך כלל משקה אותו בלבד.

האם מותר לנו לאכול את הפירות האלו, וכיצד לנהוג בהם כעת שהשנה היא שנת שמיטה?

למיטב זכרוני אחד הרעיונות של שנת שמיטה הוא להפקיר את הפירות, ואם אכן כך, לכאורה (לדעתי) לא אמורה להיות בעיה לזכות בהם מן ההפקר, הלא כן?