אכילת היתר מכירה

השאלה:

אני משתדל להקפיד ולאכול רק מאוצר הארץ . אולם משפחתי קונה היתר מכירה .
א. האם יש סוגי השגחות שונים ברמת ההשגחה לגבי היתר מכירה?
ב. עד איזה תאריך אין בעיה לאכול ירקות של היתר מכירה למי שמקפיד בכך?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

א. אין לנו ידע על סוגי השגחה שונים על היתר מכירה. וחבל מאד, מכיוון שיש היתרי מכירה שהם דחוקים מאד ויש היתרי מכירה שהם טובים.
ב. בסוף הספר "קטיף שביעית" יש לוחות ששם מבואר מאימתי מתחילים להופיע ספיחים בשוק. ומשעה זו מי שמקפיד לא לאכול היתר מכירה צריך להשתדל לא לאכול.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי