אכילה משיח פיטנגו בשמיטה ובשאר השנים

השאלה:

שלום וברכה,

ברחוב בו אני גר יש בית פרטי והגדר החיה המפרידה בינו לבין הרחוב היא של פיטנגו. לעניות דעתי הבעלים אפילו לא מודעים לשיח הפיטנגו והראיה שהפירות נופלים על הארץ. רק הגנן גוזם את הגדר. ככל הנראה הבעלים אינם שומרי תורה ומצוות. שאלתי היא האם בשנת השמיטה מותר ללקט מעט פירות מהצד החיצוני של הגדר הגובל ברחוב (איני יודע ומניח שהבעלים לא שמטו את הקרקע). והאם מותר לי לעשות כן בשנה רגילה? כמוכן רציתי לדעת האם עלי להפריש בשנה זו תרומה גדולה או שאר תו"מ וכן לגבי שנה רגילה.

ישר כח ותזכו למצוות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהעץ כבר לא ערלה.
ב. בעונה זו עדיין הפירות לא טעמים.
ג. אם יש פרות אלו פרות ששית.
ד. אם רוצים לאכול יש לבקש רשות מהבעלים. אפשר לאכול פרות שנשרו מהעץ החוצה. אם יש פריות שהם במעבר ג"כ אפשר להשתמש.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי