איסור ספיחין בחנות השמיטה

השאלה:

קניתי תפו"א בחנות ירקות המוגדרת כחנות השמיטה ונמצאת תחת השגחת ועדת השמיטה של קהילה החרדית של חיפה ואח"כ שמתי לב שעל השקית כתוב שהתפו"א הוא מיבולי שער הנגב. התפו"א הוגדר בחנות כיבול נוכרי. האם יש לחשוש כאן לאיסור ספיחין, הרי מן הסתם הם לא סומכים על היתר מכירה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אני מקווה שלא חלה תקלה בחנות, אבל יבולי שער הנגב יש להם גם נכרים, וגם אוצר ב"ד, ועל כן עליך לבדוק יותר מה כתוב על השקית האם מוזכר אוצר ב"ד או נכרים. אם אין איזכור יתכן שזה היתר מכירה. לא נראה לי שיש מקום לחשוש שזה ספיחים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי