אדמה מדושנת מפירות בשמיטה ושימוש באבקת שום

השאלה:

א. האם מותר להניח קליפות ושאריות או פירות מקולקלים שנשארו מהסעודה, בתוך קומפוסטר (כלי שבו מניחים את השאריות בו מעורבבת גם אדמה) כדי להכין אדמה מדושנת על מנת להשתמש בו לאחר שביעית?

ב. האם מותר להשתמש באבקת שום? (מאחר וידוע שאסור להשאיר שום גלוי)
ואם כן, האם מותר להשתמש בו גם לאחר הפתיחה הראשונה כשהשום נשאר בקופסא ללא תבלינים או קליפתו וכו’?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אפשר להניח בקומפוסטר אם אין שם תסיסה מיידית. אם יש תסיסה מיידית יש להניח את הקליפות בנייר (עתון או שקית) ואז להניח בקומפוסטר.
ב. דעת כף החיים (קטז אות צג) היא שאם השום מעורב בבשול בדבר אחר אין בו איסור, ואפשר לסמוך על סברא זו באבקת שום. ובייחוד שכל נושא גלוי לילה הוא חומרא והידור.

כתיבה וחתימה טובה

הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום