שתילה בעציץ מחוץ לבית בשמיטה

השאלה: בשנת השמיטה, האם אפשר לשתול שתילים בעציץ הנמצא מחוץ לבית? אשמח לתנאים להיתר לשתילה בעציץ באופן כללי. תודה רבה כבוד הרב.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"א אייר תשע"ה 9:15

שלום

דיני שביעית חלים גם על עציץ לא נקוב הנמצא בשטח פתוח (כגון חצר סביב הבית, גינה) ושתילה הינה מלאכה האסורה בשמיטה ולכן אין לשתול בעציץ הנמצא מחוץ לבית.

אכן בעציץ לא נקוב הנמצא בתוך הבית הואיל ויש ספק אם חלים דיני שביעית הגדולים בתוך בית, הלכה למעשה מותר בשעת הצורך לשתול בתוך עציץ לא נקוב הגדל בתוך בית. ולכן התירו לחקלאים לגדל בתוך עציץ לא נקוב הנמצא בחממה . ולכן במקרה שלך אם אין צורך בדבר ראוי להמתין עד לאחר שנת השמיטה.

פירוט התנאים להגדרת עציץ לא נקוב הנמצא בבית ניתן לקרוא במדריך שמיטה לגן הנוי הנמצא באתר המכון לחץ כאן.