קשירת ענפים חדשים בעץ צעיר

השאלה: שלום רב בגינתי הפרטית עץ שקד. צעיר. בן 2-3 לערך. הגזע קשור למוט הצמוד אליו. במהלך השנה החולפת, צמח ענף נוסף, אותו לא קשרתי -עוד לפני השביעית- למוט התמיכה של הגזע. כעת, הענף גדל והתארך וכעת הוא מונח/ זרוק על הקרקע. היות ואין לו תמיכה. אני מעוניין לשמר את הענף הזה ולא לכרות אותו. שאלתי היא- האם אני יכול לקשור גם אותו לתמיכה של הגזע ? תודה וכל טוב, דני

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ח אדר תשע"ה 9:49

שלום

אין לבצע גיזומים קיטומים או קשירות לצורך עיצוב העץ, אך אם ההימנעות תגרום לנזק ארוך טווח מותר לבצע קיטומים וקשירות.

פירוט הפעולות המותרות והאסורות בעצים צעירים תוכל למצוא באתר המכון לחץ כאן