קדושת שביעית במי מרק ירקות

השאלה: בישלתי מרק מירקות שבקדושת שביעית. לאחר הארוחה נותרו מים בלבד בהם בושלו הירקות. האם מותר לשפוך את המים האלו לגינה? האם יש הבדל בין גינה שיש בה צמחים לגינה שאין בה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"א אייר תשע"ה 9:32

שלום

טעם הירקות הקדושים קדושת שביעית עבר למרק, ולכן יש קדושת שביעית גם במים בלבד. לכן אין להפסידם בצורה ישירה כגון לשפוך לכיור או לגינה וכדומה . הדרך הראויה היא להשהות את מרק בסיר עד שיחמיץ ולא יהיה ראוי יותר לאכילה, ולאחר מכן אפשר לשפוך אותו בכיור.