ערלה וקדושת שביעית במורינגה

השאלה:

עץ המורינגה. הובא לארץ בשל תכונותו התזונתיות. אוכלים בו (כמעט)הכל. כולל השורשים! שאלות לגבי ערלה: 1. מה דין העלים לערלה? 2. מה עם שתיל בן שנה, שנשתל על ידי פיליפיני גוי , בחצר הבית המשותף בעיר של יהודים? עד כאן בנושא ערלה. ולעניין שביעית: 1. מה עם קדושת שביעית בעלים של עצי מורינגה? 2. האם אפשר להשתמש בחלקים מתרמילי הפרי לצורך טיהור מים, כפי הנעשה בארצות המקור של העץ הזה, בהנחה, שיש בהם קדושת שביעית?

התשובה

הרב דוד אייגנר | ח' שבט תשע"ה 11:25

ב"ה

שלום וברכה

מכיוון שעץ המורינגה הוא עץ שמשמש בעיקר לרפואה ולא לצורך אכילה רגילה אין בו דיני ערלה, לכן ניתן לאכול את העלים מיד וגם ליהנות מעץ שנשתל על ידי גוי.

עיקרון דומה קיים גם לגבי קדושת שביעית, שמכיוון שהשימוש בו הוא לרפואה בלבד אין צורך לנהוג בו קדושת שביעית, ואפשר בהחלט להשתמש בו גם לצורך טיהור מים.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר