עץ לימונים ובו פירות קטנים וגדולים , דינם בשמיטה.

השאלה: שלום וברכה כבוד הרב. יש לנו בחצר עץ לימונים ובו לימונים גדולים ולימונים קטנים. רציתי לדעת מה דינם של הלימונים הגדולים והקטנים- שמיטה? מעשר עני? מה אני אמורה לעשות לפני שאני משתמשת בהם? תודה רבה! שיר

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י' אייר תשע"ה 8:23

שלום

ר"ה לשמיטה הוא א' תשרי תשע"ה, וכל הלימונים שחנטו לאחר מכן הם בקדושת שביעית אך הלימונים שחנטו קודם ר"ה הרי שייכים לשנה שישית. והתקופה זו השנה  (אייר תשע"ה) נראה לומר שכל הלימונים הגדולים וצהובים כנראה הם שייכים לשנה השישית ויש להפריש מהם תרו"מ. והואיל ולא יצאנו מידי ספק יש להפריש בלי ברכה ולהקפיד על קדושת שביעית (את התרומת ותרומת מעשר בין כך מניחים בתוך שקית ולא משליכים ישירות לפח, ובפרי עצמו להתנהג בקדושת שביעית), אך הלימונים הקטנים והירוקים הם ודאי חנטו בשנת השמיטה ויש בהם קדושת שביעית.