עולי מצרים

השאלה:

כאשר אני קונה ירקות של אוצר הארץ והמוכר אומר לי שזה מגבול עולי מצרים יש בזה קדושת שביעית כמו שאמור להיות או שמדובר בהיתר מכירה שאתם מבצעים דוקא בגבולות עולי מצרים

התשובה

הרב דוד אייגנר | ד' אדר תשע"ה 16:23

ב"ה

שלום וברכה

יש תוצרת שמגיעה מגבול עולי מצרים שנזרעה בשישית ונלקטה לאחרונה והיא קדושה בקדושת שביעית, ויש שנזרעה בשמיטה לאחר שהשטח נמכר בהיתר המכירה.

בתעודת המשלוח שהירקן מקבל כתוב מה מעמדה של כל תוצרת, ויש לבקש ממנו שיתלה רשימה מסודרת במקום בולט בחנות.

אפשרות נוספת היא רשימה באת 'אוצר הארץ' תחת הלשונית 'מחירים'.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר