לואיזה בשמיטה

השאלה:

אנו נוהגים לקטוף להבדלה, לברכת הריח ענף משיח ריחני בגינה שנקרא LOUISA אורח שאל אותנו האם הדבר מותר בשנת שמיטה: קושיתו מתחלקת לשנים: 1. האם רוב העולם משתמשים באותו שיח בעיקר לתה האם זה נקרא שימוש שלא כדרכו ? 2. אם נאמר שיש על עץ או שיח שעליו עומדים להריח איסור ספיחין האם זה שימוש אסורה שהשיח גודל בפינת הבית באופן אקראי ללא טיפול שזה שדה בור ואין כאן איסור ספיחין.

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | ב' שבט תשע"ה 14:44

שלום

1. לואיזה הינו צמח תבלין ויש בו קדושת שביעית , קטיפתו לצורך הנאה מריחו מותרת משום שאין בכך שינוי ושימוש שלא כדרכו, הואיל ואינו משנה כלל את צורת הפרי אלא רק נהנה מריחו. אכן לאחר מכן מותר לא ישליך אותו לאשפה שהרי מפסידו בצורה ישירה אלא ישתמש בו לצורך הכנת תה או יניח אותו בלא  עד שיתייבש ולא יהיה בו עוד ריח וטעם או ינחי התוך שקית ויניח בפח כך שאין מפסידו בידים.

2. לואיזה הינו צמח 'רב שנתי' ולכן אין בו כלל איסור ספיחין.