ירקות הנקטים בשדה הפקר

השאלה: שלום כבוד הרבנים/רב שאלתי לגבי ירקות שנקטפו בשטח לא שלנו שמוגדר בשמיטה כהפקר , האם ניתן להשתמש בירקות אלו ? בצל,כרפס, שומר,כרוב. והאם נכון הדבר כאשר קונים במרכול ירקות שהם היתר מכירה, אסורים בשימוש כגון :פטרוזיליה ושאר הירק. אשמח לתשובתכם בהקדם ז'קלין תודה מראש

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | א' אייר תשע"ה 9:58

שלום

1. ירקות שהתחילו לגדול בשמיטה (שהנביטה שלהם היתה לאחר ר"ה) חל עליהם "איסור ספיחין" ואע"פ שיש בהם קדושת שביעית הם אסורים באכילה. לכן ירקות אלו שגדלו בשדה הפקר הואיל התחילו לגדול בשנת השמיטה אסורים באכילה .

2. ירקות הנמכרים ע"פ היתר המכירה מותרים באכילה, הואיל הם גדלו בקרקע שנמכרה לגוי לא חל על הגידולים קדושת שביעית ולא איסור ספיחין.