השקיה בזמן פריחה

השאלה: ב"ה שלום רב לאוהבי תורתך. חקלאי מקצועי אמר לנו, שבתקופת הפריחה כל עץ פרי צריך לקבל 10 ליטרים של מים ביום. שאלתי: בשנת השמיטה, כמה ליטרים של מים מותר לתת לכל עץ פרי, ובאיזו תדירות? תודה וברכה לשמחה ובריאות.

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | כ' אדר תשע"ה 9:47

שלום

בשנת השמיטה מותר להשקות לצורך קיום  האילן שלא ינזק,  ולא לצורך הצמחת הפירות (אין לך בעלות על הפירות, הם אינם שלך, ואינך צריך לדאוג לגדילתם) לכן בשנה בשנת השמיטה אין להוסיף בהשקיה בתקופת הפריחה.