השלכת פרחי נוי והדסים לפח בשנת השמיטה

השאלה: מה לעשות עם פרח שנקטף מהגינה - האם אפשר לזרוק לפח כרגיל כשנובל? מה לעשות עם לואיזה/הדס, שנקטפו מהגינה לצורך בשמים בהבדלה, אחרי ההבדלה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט' אייר תשע"ה 10:11

שלום

פרחי נוי שאינם מיועדים לריח אין קדושת שביעית וכשהם נובלים מותר להשליך לפח.

אך צמחי בשמים שמיועדים לריח יש ספק (בירושלמי) אם יש בהם קדושת שביעית, ונוהגים להחמיר ולנהוג בהם קדושת שביעית. לכן אין להשליך אותם לפח (שיש בכך הפסד ישיר), אלא להניח עד שיפוג רייחם ואז להשליך לפח, או להניח בחצר או בשדה פתוח במקום שאין בכך הפסד ישיר.

תבלינים כלואיזה אם משתמש בהם בתבשיל קדושתם פגה כאשר פג טעמם ואינם ניתנים לשימוש חוזר, ורק אז אפשר להשליך לפח.