הזזת עציצים המונחים גינה בשמיטה

השאלה:

שלום לכבוד הרב, יש לי בגינה כד גדול מאוד עם צמחים בתוכו שעומד על הדשא (ללא תחתית). אני מעוניין להזיז אותו כמטר הצידה (עדיין על הדשא) על מנת שאוכל להציב ספסל במקומו. האם מותר לעשות זאת בשמיטה? וככלל, האם מותר להזיז על פני הקרקע כד או אדנית המחוברים לקרקע ממש (עם שורשים) או שנחשבים כמחוברים לקרקע ולהניחם חזרה על הקרקע בשל צורך כל שהוא ( בין לצורך שאינו חקלאי כלל כגון לשים משהו אחר במקומו ובין כדי להעביר למשל כד פורח במקום כד שאינו פורח) תודה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט' אייר תשע"ה 9:46

שלום

הזזת  עציץ נקוב בגינה ממקום למקום רק כאשר המטרה היא להטייב עם הצמח אסורה בשמיטה (בהזזת עציץ נקוב אין מלאכת עקירה ונטיעה מחודשת כבהלכות שבת אלא רק מלאכה לאברויי שהינה אסורה). אך כאשר אין המטרה להטיב עם העציץ וניכר הדבר כגון שאתה מניח שם ספסל מותר הדבר.