גיזום ענף שנשבר

השאלה: בס"ד שלום וברכה בסופת השלגים שאירעה אתמול בלילה באזורנו נשברו שלושת הענפים בעץ השסק שנטענו לפני ט"ו באב הקודם. שאלתי: מה מותר לעשות מבחינת איסורי שביעית על מנת להציל את העץ? השאלה היא גם הלכתית וגם מקצועית, משום שלמיעוט הבנתי רק גיזום תחת השבר יכול אולי להצילו. אולם, האם ניתן ומותר לבצע עוד פעולות? אודה על תשובה מהירה שאולי תציל את העץ תודה רבה תבורכו על פעלכם. משה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ג' אדר תשע"ה 9:03

שלום

אפשר להסיר את כל הענף השבור. לגזום אותו סמוך ליציאה מן הגזע . ע"מ שלא יגרם נזק לעץ כולו.